SAP Global Trade Services

Használja a gyakorlatban

zöld egyenes vonal

Helyszín

Németország, Drezda-Wachwitz
www.villa-wollner.de

Időtartam

2 nap

Nyelv

német
angol

Szint

Kezdő

2021.

Időpontért kérem vegyel fel velünk a kapcsolatot. Köszönjük!

900,00 EUR

Jelentkezés

Tanulási célok

Ebben a képzésben gyakorlati, mélyreható ismereteket nyújtunk Önnek a külkereskedelmi folyamatok szakszerű irányításához az SAP GTS rendszerben. Ez magában foglalja többek között a vámkezelés, az exportellenőrzés és a preferenciafeldolgozás ismereteit. Áttekintjük a gyakorlati példákat a rendelés-létrehozástól az ABD-ig, és „megbotlik” egy probléma felett pozíciók az exportellenőrzés, a preferenciális feldolgozás területén

valaki egy üvegen keresztül keresi a célt
emberek közösen online SAP GTS-t tanulnak

Célcsoport

Ezt a képzést akkor ajánljuk, ha Ön

  • már dolgoznak az SAP GTS rendszerrel, és tovább akarják mélyíteni tudásukat
  • szeretne többet megtudni más GTS funkciókról, amelyeket ma nem használ.
  • Workaround-okat, tippeket és trükköket akarnak megismerni
  • még nem használják a GTS rendszert, de meg akarják ismerni azt

A részvétel előfeltétele

Annak érdekében, hogy részt vehessen ezen a továbbképzésen, kereskedelmi szakmát kell tanulnia, és már szerzett tapasztalatot a külkereskedelemben és a GTS rendszerben.

zöld egyenes vonal

Kulturális ajánlat

Ha szükséges, az első este Dresden városnéző túrát szervezünk (pl. Drezda óvárosa, Frauenkirche, Zwinger, Neustadt ...).

1. nap: Vámkezelés, kiviteli ellenőrzés
(SPL-vizsgálat)

10:00–10:30

Bemutatkozás, célok

10:30–12:00

A rendszerkörnyezet áttekintése, GTS szolgáltatások, törzsadatok Vessen egy pillantást a rendszer felépítésére, és megvitatja, milyen alapadatokra van szükségünk a külkereskedelmi folyamatok feltérképezéséhez. Megtudjuk, hogyan juttatjuk el a fájlokat a GTS és SAP rendszerbe, hogyan dolgozzuk fel azokat és miért.

13:00–15:00

Hozzon létre, szállítson, számlát, vámáru-nyilatkozatot Készítünk értékesítési dokumentumokat, szállításokat és számlákat, átvisszük azokat a GTS rendszerbe, vámáru-nyilatkozatokat készítünk, küldjük el a vámhatóságoknak, szimuláljuk a visszaigazolásokat.

15:30–17:00

A rendszerkörnyezet áttekintése, GTS szolgáltatások, törzsadatok Az exportellenőrzés integrálása az exportfolyamatba 1 Készítünk értékesítési dokumentumokat, szállításokat és számlákat, de ezeket a partner ellenőrzése miatt blokkoljuk a GTS rendszerben. Megvizsgáljuk a blokkolás okait, elvégezzük a partneri ellenőrzéseket, és közösen bocsátjuk ki a partnereket és a bevételeket.

grüne gerade Linie

2. nap: Exportellenőrzés
(anyagvizsgálat, USA újrakivitel, preferenciafeldolgozás)

08:00–09:00

Visszatekintés

09:00–12:00

Az exportellenőrzés integrálása az exportfolyamatba 2 (anyagfüggő vizsgák) Készítünk értékesítési dokumentumokat, szállításokat és számlákat, ezekből válik a GTS rendszerben azonban különféle anyagtulajdonságok miatt működtessen egy zárat. Együtt megtudjuk a blokkolás okait, felszabadíthatjuk a dokumentumokat és együtt készíthetnek vámáru-nyilatkozatokat. Kínálunk embargó országot próbáljon meg jóváhagyást igénylő termékeket és az amerikai alkatrészekkel rendelkező termékeket (USREX). Megvizsgáljuk a blokkolás okát, keresünk és fektetünk Jóváhagyások, és így kiadják a dokumentumokat.

13:00–14:00

Számítsa ki a háttereket, a preferencia-feldolgozást kézzel Megtudjuk, mi a szabadkereskedelmi megállapodások, hogyan működnek és maguk végeznek valamilyen vizsgálatot.

14:30–16:00

Preferenciaszámítás az SAP GTS-ben Bonyolultabb vizsgálatokat vizsgálunk, és megtudjuk, melyik A lehetőségeket negatív eredményről pozitívra kell változtatnunk Jövő eredmény. Megtanuljuk az alkatrészlisták jelentését és milyen szerepet játszanak az összetevők árai? A törzsadatokat adaptáljuk és a paraméterek játékosan, és nézzük meg az eredményeket.